Фрка код Хрвата и Холанђана пред Евро

© REUTERS / ANTONIO BRONICЗлатко Далић Хрватска
Златко Далић Хрватска - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2021
Пратите нас
Европско првенство куца на врата, стартује у петак, 11. јуна и репрезентације су спремне за изазове који их очекују. Ипак, атмосфера у појединим селекцијама је пољуљана, а то се пре свега односи на Хрвате и Холанђане.
Наиме, у табору наших комшија Хрвата дошло је до сукоба између селектора Златка Далића и нападача Андреја Крамарића, па је то нови скандал после непозивања Ивана Ракитића који се прошле године опростио од „коцкастих“, али је очекивао да га Далић уврсти на списак путника за Евро.
Руски навијач на ЕП у Француској - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2021
Четири дана за 24 екипе – од потцењене Русије, преко Хрвата „из другог плана“ до нервозних фаворита
Сада су у центру скандала поново селектор и играч, само што је овога пута Крамарић тај који је незадовољан третманом. Наиме, Далић наводно фаворизује Бруна Петковића који није у најбољој форми, што је потпуно у други план бацило центарфора Хофенхајма, јер се не уклапа у фудбалску филозофију селектора.
Такав третман и те како је погодио Крамарића, који није бирао речи када је причао за медије.
„Моју позицију знају чак и сеоске бабе“, кратко је поручио резигнирани Андреј.
Није се дуго чекало на одговор Златка Далића, позвао се на ауторитет и запретио је незадовољном нападачу да би лако могао и тотално да испадне из тима.
„Нема места у репрезентацији за незадовољне. Овде сам ја тај који бира тим“, узвратио је Далић који ће по свему судећи наставити предност да даје Бруну Петковићу, члану загребачког Динама.
 
Ни Холанђанима не „цветају руже“ после ремија са Шкотском, која је преко Србије стигла до Европског првенства. „Лале“ су ремизирале са Острвљанима 2:2 у пријатељском мечу и био је то повод да на селектора Франка де Бура удари ни мање ни више него рођени брат - Роналд де Бур. 
​Не само што га је заболео реми са слабијим ривалом, већ је тактика била највећи проблем, а поменут је и легендарни Јохан Кројф. Холандија је позната као селекција која по узору на покојном Кројфа фаворизује формацију 4-3-3, само што је Де Бур решио да промени поставку на терену у дефанзивну варијанту 5-3-2, што је изазвало бес код појединаца.
„Јохан Кројф би се превртао у гробу. Исто мислим и за Барселонину игру под Роналдом Куманом, иако је то веома важан систем. Франк де Бур је Ван Галов ученик, од њега је учио, али има Франк и свој стил, јер је учио ствари од различитих тренера“, спочитао је брату близанцу Роналд де Бур.
До Европског првенства које отварају Италија и Турска, остало је само још четири дана, па ће поменуте селекије морати да реше запаљиву атмосферу како би могли у потпуности да се фокусирају искључиво на терен. 
► Србија није успела да победи Јамајку
► Скандалозна одлука УЕФА: Нацистички поздрави на украјинским дресовима
► Италија држала час фудбала, свет бруји о Роналдовом трку /видео/
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала