Милановић: Добро је што је Младић у затвору, тамо је супер

© Tanjug / ADMIR BULJUBASICЗоран Милановић
Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2021
Пратите нас
Председник Хрватске Зоран Милановић коментарисао је потврђену пресуду генералу Ратку Младићу на доживотни затвор, рекавши да је добро што је генерал у затвору и да тамо треба да остане.
“Нека је он тамо, лепо му је тамо, тамо је супер”, рекао је Милановић у свом маниру упитан за коментар о потврђеној пресуду Младићу на доживотни затвор. 
Ратко Младић у судници у Хагу на изрицању другостепене пресуде - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2021
Потврђена доживотна казна Ратку Младићу /видео/
 
Милановић је за Младића рекао да је социопата и "један грозан тип".
"Ту ћу стати да (Милорад) Пуповац не би имао нешто против мене, али то су чињенице. Пуно ствари је ту јасно, зато је 20 година поступка срамота и травестија. Истина је јасна. Не треба бити незадовољан тиме што суд није прихватио све што је тужиластво навалило на њега.Треба имати меру", рекао је хрватски председник новинарима на Крку, пренео је загребачки "Јутарњи лист".
Додао је да је Младић осуђен за геноцид.
"Сребреница је била геноцид, то се догодило, то је био паклени, грозан план да се побије све што је мушко и што може носити пушку. Али и код квалификације геноцида морамо бити строги да не би свако могао рећи да је почињен геноцид", навео је Милановић, који је, према писању "Јутарњег листа", Србији поручио да је "требало да се заштити од тога да најгори синови вашег народа убијају невине и ненаоружане".
О пресуди Младићу јуче се огласила хрватска влада. Влада Андреја Пленовића је поздравила пресуду, али је изразила незадовољство да Младић није кажњен и за, како су навели, почињена злодела у Хрватској, као и да је међу осуђеним оптуженицима у Хагу требало да буде и неко од званичника Србије.
© SputnikПресуда Младић
Пресуда Младић - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Пресуда Младић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала