Бивша Реганова саветница: Надам се да ће Русија и Америка пронаћи снагу да сарађују

CC0 / President (1981-1989 : Reagan). White House Photographic Office. 1981-1989 (Most Recent) / Сузана Маси
Сузана Маси - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
Пратите нас
Америчка књижевница Сузан Маси, некадашња саветница бившег америчког председника Роналда Регана за питања СССР-а, сматра да ће Русија и Сједињене Америчке Државе пронаћи снагу за сарадњу и добре односе.
„Искрено се надам да можемо да пронађемо начин за добру сарадњу. Веома волим руски народ, поштујем руску историју и културу коју воли и цео свет. Молим се да пронађемо снагу како бисмо сарађивали“, рекла је Маси током 14. фестивала словенске културе „Велика руска реч“.
Потврдила је да није тражила руско држављанство, али је навела да жели да постане држављанка Русије како би избегла проблеме приликом издавања визе. Маси има амерички и швајцарски пасош.
Пре неколико дана је допутовала на Крим, а данас је 90-годишња књижевница посетила фестивал словенске културе у дворцу Ливадија.
Сузан Маси је амерички историчар, књижевница, јавна и државна службеница. У периоду од 1984-1988. године је била саветница америчког председника Роналда Регана и одиграла важну улогу у нормализацији руско-америчких односа и окончању хладног рата.
Маси је учествовала у припремама састанака Регана и бившег председника СССР-а Михаила Горбачова у Женеви и Рејкјавику 1985-1986. године и научила Регана да на руском изговори пословицу „веруј, али проверавај“.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала