Француз осуђен због шамара Макрону /видео/

© REUTERS / POOLЕмануел Макрон
Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
Пратите нас
Суд у Француској осудио је данас 28-годишњег Демијена Тарела који је у уторак ошамарио председника Емануела Макрона на четири месеца затвора, јавила је телевизија БФМ.
Тарел је претходно признао да је ударио Макрона, али је истражним органима рекао да то није урадио са предумишљајем, преноси Ројтерс.
Тужилаштво је затражило да се Тарелу изрекне казна од 18 месеци, а судије су одлучиле да га осуде на четири месеца затвора и 14 месеци условно.
Током посете регији Тан Лермитаж на југоистоку земље, у уторак, председник Макрон пришао је маси грађана да их поздрави, а Тарел је зграбио председника за руку и ошамарио га по лицу, понављајући фразу познату поштоваоцима Француске монархије, а пре него што је председничко обезбеђење интервенисало.
Полиција је након инцидента привела Тарела, који, према истражитељима, није био познат полицији пре овог случаја, а ухапшен је и његов пријатељ који је снимио цео инцидент.
Оптужба за напад на јавног званичника у Француској предвиђа максималну казну затвора од три године и новчану казну од 45.000 евра, преноси Танјуг.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала