Холендер и Мађарска у немогућој мисији

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKМарко Роси – селектор фудбалске репрезентације Мађарске
Марко Роси – селектор фудбалске репрезентације Мађарске - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
Пратите нас
Ма колико покушавали да пронађемо нешто што би дало наду Мађарима у групи са Немцима, Французима и Португалцима, утисак је да је немогуће то урадити, поготово због изостанка најбољег играча Доминика Собослаија.
Фудбалер Лајпцига није успео на време да се опорави од повреде и постоји велика шанса да Мађари буду „топовско месо“ за поменуте три репрезентације.
Собослаи је био херој Мађарске у баражу за пласман на Европско првенство постигавши гол у последњим минутима против Исланда, али није одиграо ниједан минут за Лајпциг у другом делу сезоне и пропустиће шампионат. Навијачи Партизана навијаће за свог љубимца Филипа Холендера који би могао да буде један од важнијих играча.
Најбољи фудбалер: Вили Орбан
У изостанку талентованог везног фудбалера играч од ког ће доста зависити јесте штопер Лајпцига Вили Орбан.
Иако игра на позицији центархалфа, Орбан зна да буде јако ефикасан и у нападу, што говори податак од пет голова на 20 утакмица у националном дресу. Орбан ће држати одбрану Мађарске, а питање је колико ће то успети против „аждаја“ из Немачке, Португалије и Француске.  
Група Ф, противници: Немачка, Португалија, Француска.
Распоред:
15.06, 18.00 Мађарска – Португалија
19.06, 15.00 Мађарска – Француска
23.06, 21.00 Немачка – Мађарска
Селектор: Марко Роси
Голмани: Петер Гулаши (Лајпциг), Денес Дибуз (Фернцварош), Адам Богдан (Ференцварош).
Одбрана: Герго Лоренчич (Ференцварош), Ендре Ботка (Ференцварош), Адам Ланг (Омонија), Акош Кечкеш (Лугано), Атила Фиола (Фехервар), Вили Орбан (Лајпциг), Атила Салај (Фенербахче), Бендегуж Бола (Фехервар).
Везни: Лоик Него (Фехервар), Адам Нађи (Бристол), Ласло Клеинхеслер (Осијек), Давид Сигер (Ференцварош), Даниел Газдаг (Филаделфија), Андрас Шафер (Дунајска Стреда), Тамаш Чери (Мезоковесд).
Нападачи: Филип Холендер (Партизан),  Адам Залај (Мајнц), Роланд Салај (Фрајбург), Немања Николић (Фехервар), Кевин Варга (Касимпаша), Роланд Варга (МТК Будимпешта), Заболч Шон (Далас), Јанос Хан (Пакс).
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала