Момци које је Србија послала у Европу – уместо себе

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICФудбалери Шкотске
Фудбалери Шкотске - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
Пратите нас
Да је било среће, на овом месту би се писало о репрезентацији Србије, али срећа је морала да се заслужи и њен тас је претегао на страну националног тима Шкотске, који је храбром игром стекао право да наступи на Европском првенству, кроз бараж у Лиги нација.
Немају Шкоти шта да изгубе, играће и као домаћини, тако да ће њихово учешће у такмичењу бити право уживање за навијаче у килтовима.
Најбољи играч: Скот Мектомини
Момак који је пројектован у наследника Немање Матића у Манчестер јунајтеду у екипи Шкотске игра као дефанзивац, са задацима да организује игру, у чему успева и у други план ставља колеге из Премијер лиге, леве бекове Ендија Робертсона и Кирана Тирнија. Велика је будућност пред Мектоминијем, али и обавеза да буде вођа шкотског тима на Европском првенству.
Група Д, противници: Енглеска, Чешка, Хрватска
Распоред утакмица:
14.06, 15.00 Шкотска – Чешка
18.06, 21.00 Енглеска – Шкотска
22.06, 21.00 Хрватска – Шкотска
Селектор: Стив Кларк
Голмани: Крег Гордон (Харт оф Мидлотијан), Дејвид Маршал (Дерби Каунти), Џон Меклафлин (Ренџерс).
Одбрана: Нејтан Патерсон (Ренџерс), Стивен О'Донел (Мадервел), Енди Робертсон (Ливерпул), Киран Тирни (Арсенал), Грег Тејлор (Селтик), Лијам Купер (Лидс), Грент Ханли (Хорич), Деклан Галагер (Мадервел), Скот Мекена (Нотингем форест), Џек Хендри (Остенде).
Везни: Били Гилмур (Челси), Калум Мегрегор (Селтик), Скот Мектомини (Манчестер јунајтед), Стјуарт Армстронг (Саутемптон), Џон Мекгин (Астон Вила), Џон Флек (Шефилд јунајтед), Дејвид Турнбул (Селтик).
Напад: Џејмс Форест (Селтик), Рајан Кристи (Селтик), Рајан Фрејзер (Њукасл) Линдон Дајкс (КПР), Че Адамс (Саутемптон), Кевин Нисбет (Хибернијан).
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала