Нека нова „црвена фурија“

© Sputnik / Михаил Киреев / Уђи у базу фотографијаФудбалери ФС Шпанија
Фудбалери ФС Шпанија - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
Пратите нас
Златна ера фудбалске репрезентације Шпаније је прошла, народ у овој држави чека да се појави нека нова генерација која ће вратити најсјајнија одличја у богату витрину, а да ли ће то успети чета Луиса Енрикеа видећемо у наредних месец дана.
У саставу нема Серхија Рамоса, због позитивних тестова на вирус корона биће одустни Серхио Бускец и Дијего Љоренте, и вероватно први пут у овом веку „црвена фурија“ нема изразитог лидера у екипи.
Најбољи играч: Родри
О најбољем фудбалеру овог тима може да се дискутује, али ако погледамо форму и успехе које је имао у претходном периоду на клупском нивоу, онда издваја се везни фудбалер Манчестер ситија.
На Родрију ће бити велики задатак да, без Бускеца, контролише средину терена, па ће бити кључна спона између одбране и напада. Пеп Гвардиола, менаџер Ситија, направио је велику грешку што није ставио Родрија у стартну поставу у финалу Лиге шампиона, те се сви надају да Енрике неће направити исту грешку и да ће талентовани везњак играти од првог минута на свакој утакмици.
Група Е, противници: Шведска, Пољска, Словачка.
Распоред утакмица:
14.06, 21.00 Шпанија – Шведска
19.06, 21.00 Шпанија – Пољска
23.06, 18.00 Словачка – Шпанија
Селектор: Луис Енрике
Голмани: Унаи Симон (Атлетик Билбао), Давид де Хеа (Манчестер јунајтед), Роберт Санчес (Брајтон).
Одбрана: Хосе Гаја (Валенсија), Ђорди Алба (Барселона), Пау Торес (Виљареал), Ајмерик Лапорт (Манчестер сити), Ерик Гарсија (Манчестер сити), Дијего Љоренте* (Лидс), Сесар Аспиликуета (Челси).
Везни: Маркос Љоренте (Атлетико Мадрид), Серхио Бускец* (Барселона), Родри (Манчестер сити), Педри (Барселона), Тијаго (Ливерпул), Коке (Атлетико Мадрид), Фабијан (Наполи), Дани Олмо (Лајпциг), Пабло Сарабија (ПСЖ).
Напад: Ђерар Морено (Виљареал), Алваро Мората (Атлетико Мадрид), Феран Торес (Манчестер сити), Адама Траоре (Вулверхемптон), Микел Ојарсабал (Реал Сосиједад).
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала