Провокација Куртија у Тирани, Ана Брнабић му одговорила: Како мислите да окупирамо нашу територију?

Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти на Самиту лидера Западног Балкана, коме присуствује и председница Владе Србије Ана Брнабић, затражио је данас да се редефинише ЦЕФТА споразум у коме би такозвано Косово било третирано као држава, сазнаје Танјуг.
Курти је такође позвао Србију да призна самопроглашено Косово.
На те провокације му је одговорила премијерка која је рекла да актуелни формат добро функционише и да не постоји ниједан правни аргумент да се било шта мења, јер је Косово део Србије.
Брнабићева је подсетила Куртија да Косово не признаје пет чланица ЕУ, да није члан УН и да у том смислу сигурно не може имати другачији статус од постојећег.
На то је реплицирао Курти са питањем: “Шта ћете да урадите, хоћете да нас окупирате?”, а Брнабић му је одговорила: “Како мислите да окупирамо сопствену територију?”.
Састанак оцењује као тежак и као покушај Приштине да скрене пажњу са главних тема, јавља РТС.
Уочи Самита, премијерка се састала са европским комесаром за проширење Оливером Вархељијем.
На самиту у Тирани биће речи о припремема за примену Економског и инвестиционог плана за Западни Балкан. Вархељи ће са шефовима делегација Западног Балкана размотрити шта је до сада постигнуто у Берлинском процесу за опоравак региона. 
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала