Руска амбасада одговорила Ђукановићу: Никада се нисмо „дружили против“ некога

© AP Photo / Risto BozovicМило Ђукановић
Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
Пратите нас
„Никада се нисмо „дружили против“ некога, па не намеравамо да то радимо ни убудуће. Наше партнерство са Србијом је транспарентно, нема скривеног дневног реда“, саопштила је Амбасада Русије у Србији поводом интервјуа Мила Ђукановића, председника Црне Горе, који је устврдио да „Русија користи Србију за непријатељство према Црној Гори“.
Реаговање Амбасаде Русије, достављено Спутњику, преносимо у целости:
„Скренули смо пажњу на објављени 9. јуна 2021. године у листу „Данас“ интервју председника Црне Горе Мила Ђукановића. У вези са низом изнетих тамо неоснованих тврдњи желимо да нагласимо следеће. Руска спољна политика има за циљ изградњу са сваком од заинтересованих држава узајамно корисних односа на основу међународног права. Никада се нисмо „дружили против“ некога, па не намеравамо да то радимо ни убудуће. Наше партнерство са Србијом је транспарентно, нема скривеног дневног реда. Конструктивни резултати његовог развоја за држављане наших земаља су очигледни у свим правцима – политичком, економском и културно-хуманитарном.
Никоме не намећемо своју агенду. Што се тиче покушаја неких снага да изопаче стварност ради краткотрајних интереса, што изазива жаљење, сигурни смо – историја је то у више наврата доказала – да су ти покушаји осуђени на неуспех и да не могу да прецртају вековне традиције пријатељства између народа Русије и Црне Горе. Полазимо од тога да наш дијалог са Подгорицом – као и са Београдом и другим балканским престоницама – треба да се одвија уз међусобно поштовање, на начелима прагматизма. То ће гарантовати потпуно разоткривање богатог потенцијала сарадње и сигурно ће спречавати било које дневнополитичко стварање митова. Браниће управо оне вредности слободе и демократије, о којима толико воле да апстрактно причају неки црногорски политичари“, саопштила је Амбасада Русије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала