Руски дипломата навео услове за скидање САД са списка непријатељских земаља

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе морају да зауставе своју непријатељску политику и мешање у унутрашње послове да би их Русија искључила са листе непријатељских земаља, изјавио је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков за Спутњик.
„САД треба да прекину да спроводе непријатељску политику“, објаснио је Рјабков.
Према његовим речима, Вашингтон би требало да одустане од напада на руске спољнополитичке и економске интересе, од сталног мешања у унутрашње ствари земље (повремено у крајње грубом виду), од противљења партнерству са Москвом на међународној сцени и напорима Русије у области интеграције.
Захарова: Недопустиво је с Русијом разговарати с позиције силе - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2021
Захарова: Недопустиво је с Русијом разговарати с позиције силе
„Пре ове уредбе једноставно није постојао правни основ. Сада се он појавио и, сходно томе, нема разлога да се очекује да ће списак бити ревидиран. Он није опортунистички, већ само представља инструмент“, додао је заменик министра.
Влада је раније одобрила списак непријатељских држава, на списку се налазе две државе: Сједињене Америчке Државе и Чешка.
Раније је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио Москва неће неселиктивно стављати ниједну државу на списак непријатељских. Према његовим речима, Русија намерава да доноси одлуке на основу дубинске анализе, а списак подлеже ревизији током времена. 
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала