Руски јуришни хеликоптер Ка-52М добио ново наоружање /видео/

© Flickr / Dmitry KostinХеликоптер Ка-52 Алигатор
Хеликоптер Ка-52 Алигатор - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
Пратите нас
Заменик министра одбране Русије Алексеј Криворучко посетио је истраживачки полигон у Нижњеновгородској области где му је представљен нови ударни хеликоптер Ка-52М са новим системом наоружања, саопштило је Министарство одбране Русије.
„Криворучко је у селу Смолино проверио остварење државног одбрамбеног плана. Заменику министра одбране је представљен модернизовани извиђачко-јуришни хеликоптер Ка-52М са новим комплексом вођеног наоружања“, навели су у Министарству одбране Русије.
Хеликоптер Ка-52 Алигатор на V Међународном војно-техничком форуму Армија 2019 - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2021
У Русији направљен прототип модернизованог хеликоптера „Алигатор“ Ка-52М
Поред тога, заменик министра одбране је оценио и могућности нових артиљеријских система. Војници су на полигону пуцали из самоходног оруђа „Магнолија“, „Маљва“, „Флокс“, „Лотос“, као и из самоходног противтенковског топа „Спрут“. Мете су биле стационарне и покретне и налазиле су се на различитој удаљености.
На полигону је приказан и нови самоходни минобацач „Дрок“.
„Сва техника у потпуности одговара савременим захтевима и ускоро ће бити испоручена војсци. Представљени модели по тактичко-техничким карактеристикама превазилазе постојеће“, навео је Криворучко.
Заменик министра одбране Русије је одржао састанак са представницима одбрамбено-индустријског комплекса и војним руководством. Теме састанка су биле организација и контрола спровођења истраживачких и развојних радова на новим моделима наоружања за копнену војску, ваздушно-десантну војску и морнаричку пешадију.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала