У Бундестагу одбачен позив Зелених да се одустане од пројекта „Северни ток 2“

© Sputnik / Николай Филяков / Уђи у базу фотографијаНемачки посланик: Тврдње украјинског амбасадора о одговорности Берлина за Крим - сенилност
Немачки посланик: Тврдње украјинског амбасадора о одговорности Берлина за Крим - сенилност - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
Пратите нас
Посланици немачког Бундестага гласали су против позива Зелених да се ревидира политика према Русији и одустане од гасовода „Северни ток 2“.
Како је рекао заменик председника парламента Ханс-Петер Фридрих, против овог предлога биле су све странке, осим Социјалдемократске чији су посланици били уздржани.
„Предлог је одбачен“, рекао је Фридрих посла гласања.
Предлог Зелених под називом „Кориговање политике према Русији – доследна заштита људских права, демократије и европског устројства“ је, између осталог, садржао позив влади Немачке да призна да нови гасоводи као што је „Северни ток 2“ нису потребни Европи и да су, напротив, штетни по климу, као и да прекине подршку и одустане од тог пројекта.
Пред Бундестагом је јуче говорио и шеф дипломатије Хајко Мас, који је истакао да Немачкој није потребна ревизија стратегије у односима са Русијом.

Пројекат Северни ток

Пројекат „Северни ток 2“ подразумева изградњу два крака гасовода, чији ће укупни капацитет износити 55 милијарди кубних метара гаса годишње, од обале Русије, преко Балтичког мора, до Немачке. У изградњи гасовода учествују бројне европске компаније. 
Амерички Стејт департмент раније је укључио „Северни ток 2“ и „Турски ток“ у пројекте којима могу бити уведене санкције. Према речима америчког државног секретара Мајка Помпеа, пројектима ће бити уведене ограничавајуће мере које су предвиђене Законом о борби против америчких противника путем санкција.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала