Владика Хризостом открива детаље о рушењу цркве у Коњевић Пољу и грађењу нове две /видео/

© Српска православна цркваЕпископ Хризостом
Епископ Хризостом - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
Пратите нас
Митрополит дабробосански Хризостом изјавио је да СПЦ има у плану да гради две цркве, једну у Братунцу у спомен свим жртвама српског народа Подриња, као и у Коњевић Пољу, након што се утврди адекватна локација.
Грађење нових цркви Хризостом је назвао новим почетком, те да ће оне истовремено служити потребама верника ових подручја.
Митрополит је у видео-снимку подељеном на Фејсбуку појаснио детаље везане за рушење цркве у Коњевић Пољу.
Он је навео да се приликом измештања цркве одступило од првобитног договора те да је радове обавила фирма из Брчког уместо првенствено најављене фирме из Фоче.
"Ми смо у два, три наврата рекли да је у питању међународни суд који је пресудио тако да се црква уклони - с тим да се уклони на начин да то пристоји цркви, да се сав материјал сачува, како би се са њим изградила нова у спомен свих жртава средњег Подриња управо у Братунцу", казао је митрополит.
Открио је и да се "одступило од првобитног договора".
"То је резултирало онаквим начином рушења цркве који није ни по договору, а ни по ономе како смо били у последњем моменту обавештени", навео је. 
Православна црква у Коњевић Пољу у БиХ - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2021
Фата хоспитализована
Како је казао, фирма из Фоче била је задужена да уклони цркву и да је пренесе у Братунац, међутим, десило се да је друга фирма из Брчког била извођач радова те је након рушења цркве материјал пребачен на локалитет у Братунцу.
„Јесте да је ово тежак и врло емотиван моменат за сваког Србина, али ми смо један велики народ који мора размишљати и рационално и разумно, а не само емоцијама“, казао је митрополит.
Прочитајте још: 
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала