Захарова: Шеф НАТО одбио учешће на Московској безбедносној конференцији

© AP Photo / Stephanie LecocqГенерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
Пратите нас
Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг одбио је учешће на Московској безбедносној конференцији која се одржава у јуну, саопштила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова. Истовремено је указала да управо НАТО жели да наметне идеју да је Москва та која избегава дијалог.
Она је на редовном брифингу за новинаре подсетила да је Русија, као одговор на сталне изјаве шефа НАТО о затворености Москве, моментално истицала спремност за дијалог.
„А он почиње да понавља: Русија је затворена за дијалог, Русија не сарађује, не чујемо одговор и, у информативном смислу, чини се све како би јавности путем медија наметнули утисак да Русија не реагује на жељу НАТО за сарадњу.“
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2021
Лавров: НАТО има злонамерне планове према Русији
Сваки дан, рекла је она, слушамо Столтенберга како говори да жели сарадњу с нашом земљом, да је лопта на страни Москве, да Русија одбија дијалог.
„И ево: на наш позив да учествује на Московској безбедносној конференцији добили смо одговор да неће учествовати на том догађају. Шта боље може да посведочи о истинским намерама НАТО и његовог шефа“, упитала је Захарова.
Она је истакла да је суштина руског става да је Москва отворена за дијалог с Алијансом.
„Сазивање савета Русија-НАТО је заиста потребно, али само у случају да се води дискусија о конкретним темама с циљем снижавања војне напетости“, закључила је Захарова.
Московска безбедносна конференција се одржава од 22-24. јуна.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала