„Зборнаја команда“ на великом задатку

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаФудбалери Русије
Фудбалери Русије - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
Пратите нас
Русији се не дају шансе за велики успех на Европском првенству, али је јасно да „Зборнаја команда“ има велике амбиције, имајући у виду да ће бити и један од домаћина, на стадиону у Санкт Петербургу.
Квалификације су протекле бриљантно, са 33 гола, осам победа и два пораза – против Белгије, што ће бити додатан мотив екипи селектора Станислава Черчесова у групној фази.
Најбољи играч: Александар Головин
Везиста Монака је први међу једнакима, с обзиром на то да је руски тим веома уједначен и да нема екстремно великих звезда у тиму, као што су то некада били Роман Пављиченко, Андреј Аршавин или својевремено Александар Мостовој. Ипак, Головин ће имати улогу креатора игре, од њега ће почињати напади и зависиће комплетан темпо, што је за Черчесова од велике важности.
Група Б, противници: Данска, Финска, Белгија.
Распоред утакмица:
12.06, 21.00 Белгија – Русија
16.06, 15.00 Финска – Русија
21.06, 21.00 Русија – Данска
Селектор: Станислав Черчесов
Голмани: Јури Дјупин (Рубин), Матвеј Сафонов (Краснодар), Антон Шуњин (Динамо Москва).
Одбрана: Георги Џикија (Спартак Москва), Игор Дивејев (ЦСКА Москва), Јуриј Жирков (Зенит), Вјачеслав Каравајев (Зенит), Фјодор Кудријашов (Анталија), Андреј Семјонов (Ахмат), Марио Фернандес (ЦСКА Москва).
Везни: Дмитри Баринов (Локомотива Москва), Рифат Жемаљетдинов (Локомотива Москва), Максим Мукин (ЦСКА Москва), Александар Головин (Монако), Данил Фомин (Динамо Москва), Роман Зобњин (Спартак Москва), Алексеј Јонов (Краснодар), Далер Кузјајев (Зенит), Андреј Мостовој (Зенит), Магомед Оздојев (Зенит), Денис Макаров (Рубин), Алексеј Миранчук (Аталанта), Денис Черишев (Валенсија).
Напад: Артјом Дзјуба (Зенит), Антон Заболотни (ЦСКА Москва), Александар Собољев (Спартак Москва).
Време је да таленат експлодира
Аутсајдери чекају један здрави зглоб
Далеко је 1992, али...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала