ДПС оптужује Бориса Малагурског да је ратни хушкач, кажу да понижава Црну Гору

© Sputnik / Никола БижићУ Никшићу на изборни дан мирно
У Никшићу на изборни дан мирно - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2021
Пратите нас
Општински одбор Демократске партије саоцијалиста оптужио је српског режисера, водитеља и новинара Бориса Малагурског да је ратни хушкач и српски шовиниста. 
Пошто је најављено да ће филм Малагурског “Подељена земља” бити приказан 19. jуна у “Никшићком позоришту”, из ДПС-а поручују да овај, како наводе "никшићки храм културе не сме бити место приказивања и пропаганде опасних и поражених идеjа и идеологиjа, коjе директно подриваjу концепт грађанске Црне Горе". 
Према њиховим речима, сеjању мржње, лажима, измишљотинама и опасним манипулаторским порукама, ниjе место у Никшићу а ни било где у Црноj Гори.
"Лице коjе jе творац овог садржаjа jе плаћеник опскурних кругова окупљених око идеjе шовинизма према свему што не припада идеjи ‘српског света"",додаjу из ДПС-а Никшић.
Како наводе, наjновиjи задатак Малагурског своди се на провокациjу опасним оружjем, филмском пропагандом коjом се изазиваjу тензиjе међу грађанима Црне Горе. 
Митрополит Амфилохије и Борис Малагурски - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2021
„Нема много храбрих“: Филм Малагурског о црногорским поделама наишао на неочекивану препреку /видео/
"Зато позивамо управу JУ ‘Никшићко позориште’ да не дозволи приказивање овог филма и сачува достоjанство своjе установе", истичу из ДПС-а Никшић, пренео је црногорски лист "Дан".
Позиваjу и конституенте локалне власти, Грађански покрет УРА и Демократе да, како напомињу, на делу, а не само демагошки покажу своjу грађанску профилациjу и спрече приказивање овог бестидног садржаjа.
"Уколико то не учине, jош jедном ће потврдити да су и сами промотери шовинизма и великосрпског национализма, а ДПС ће се борити свим дозвољеним средствима да спречи ову провокациjу Малагурског и његових ментора", закључуjу из ДПС-а Никшић.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала