Милвокијев двојац убацио 68 од 86 поена и нокаутирао Бруклинов супертим /видео/

© Фото : fiba.basketballГрчки репрезентативац Јанис Адетокумбо на загревању пред меч са САД
Грчки репрезентативац Јанис Адетокумбо на загревању пред меч са САД  - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2021
Пратите нас
Кошаркаши Милвоки Бакса успели су захваљујући, Јанису Адетокунбу и Крису Мидлтону, да смање резултат у полуфиналу Источне конференције на 2:1, победивши Бруклин резултатом 86:83 (30:11, 15:31, 22:23, 19:18).
Никола Јокић и Ентони Дејвис - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
„Американци тврде да су колевка кошарке и не могу да прихвате неког из 'мале Србије'“
Европска кошарка играла се у Милвокију, чврсте одбране и изузетно мали број поена за једну НБА утакмицу, с обзиром на то да је у прва два сусрета поменутих тимова у Бруклину, оба пута пало  више од 200 поена.
Сада, затегнуте одбране уз „рафалну паљбу“ Баксовог тандема - Јанис Адетокунбо и Крис Мидлтон, који су заједно убацили 68 од 86 поена! Мидлтон је био најефикаснији актер сусрета са 35 постигнутих поена уз 15 скокова, док је Грк на свом конту имао 33 поена и 14 скокова.
С друге стране, звезде Бруклина, ослабљене неиграњем Џејмса Хардена, предвођене Кевином Дурентом - 30 поена и 11 скокова и Кајријем Ирвингом - 22 поена, нису могле да изађу на крај са Јанисом и Крисом.
Прве две четвртине показале су потпуно различита лица оба тима. Бакси су повели 20 разлике на самом старту, на крају су прву четвртину добили резултатом 30:11, да би у другој „просули“ практично све што су стекли - 15:31.
Ипак, фантастична партија Мидлтона и Адетокунба омогућила је Баксима да остану у игри за пласман у велико финале Истока, смањили су на 2:1 у серији и наредни меч такође играју пред својим навијачима.
Лоша вести за Милвоки, а одличнеаза Бруклин јесте повратак Џејмса Хардена, који је пропустио досадашње полуфиналне мечеве због повреде, па ће Бруклинов супертим бити поново на окупу, што ће отежати посао Јанису и екипи.
У петак рано ујутру по европском времену одигран је још један НБА меч, у којем је Јута Џез успела да поведе 2:0 у серији против Клиперса у полуфиналу Запада.
Егал је био окршај Џезера и Клиперса, који су све време били близу да направе брејк пред две утакмице у Лос Анђелесу, али се то на крају није догодило.
Мичел Донован пружио је одличну партију, мада је много шутева узео, а на крају је сусрет окончао са 37 поена, три скока и четири асистенције у победи његове Јуте резултатом 117:111. Серија се сада сели у „град анђела“.  
► Шта би тек било да се Јокић не презива тако...
► Звезда декласирала Мегу и повела у серији!
► Победа спорта над фармацијом у режији Николе Јокића /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала