Руска војска добија два серијска ловца Су-57

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаВишенаменски ловац пете генерације Су-57
Вишенаменски ловац пете генерације Су-57 - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2021
Пратите нас
Ваздушно-космичке снаге (ВКС) Русије ове године ће добити два серијска ловца пете генерације Су-57, саопштио је Спутњику извор у авионској индустрији.
Руске ваздушне снаге су први серијски ловац Су-57 добиле још крајем 2020. године.
„До краја 2021. године Оружаним снагама Русије ће бити предат други и трећи серијски авион пете генерације. Авиони ће, као и први серијски ловац, бити тестирани у Државном центру за летачка испитивања у Ахтубинску“, рекао је саговорник.
Руски авион СУ-57 - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2021
Пет земаља југоисточне Азијe жели Су-57/видео/
Он је појаснио да први авион за сада остаје у Центру за испитивање и још неће бити пребачен у борбену јединицу и додао да је раније током 2021. године био план да се војсци предају четири најновија ловца.
Државни центар за летачка испитивања налази се на територији Јужног војног округа. Сви авиони и њихово ваздухопловно наоружање пре пуштања у употребу или пребацивања у борбене јединице тестирају се у том центру.
Уговор за 76 ловаца Су-57 за Министарство одбране је потписан на Међународном војно-техничком форуму „Армија-2018“. План је да три авионска пука добију ове авионе.
Ловац Су-57 (раније познат као ПАК ФА) је руска летелица пете генерације предвиђена за уништавање свих врста ваздушних, копнених и надводних мета. Први лет је извео 2010. године. Су-57 карактерише висок степен маневарских способности, најновији систем радио-електронске опреме и слаба уочљивост због „стелт“ технологије.
Ловци пете генерације Су-57 учествовали су 9. маја на Паради победе у Москви. Ваздухопловни део параде, али и целу манифестацију са преводом на српски, можете погледати на Спутњиковом јутјуб каналу:
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала