„Немојте да заспите“: Трамп посаветовао Бајдена пред сусрет са Путином

© AP Photo / Chris Seward Бивши амерички председник Доналд Трамп
 Бивши амерички председник Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2021
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп пожелео је свом наследнику, актуелном америчком лидеру Џозефу Бајдену, да не заспи на састанку са председником Русије Владимиром Путином и да му пренесе поздраве.   
„Срећно Бајдену у преговорима са председником Путином. Немојте да заспите на састанку и молим вас да му (Путину) пренесете моје најлепше жеље“, рекао је Трамп.  
Током предизборне кампање, бивши председник Сједињених Америчких Држава више пута је свог противника називао „поспани Џо“.
Трамп је приметио да је његов састанак са руским председником у Хелсинкију 2018. године био „одличан и врло продуктиван“. Претходни амерички лидер изразио је уверење да су Сједињене Америчке Државе, упркос тврдњама медија, „на том самиту много постигле, укључујући и поштовање председника Путина и Русије“.
Састанак Путина и Бајдена одржаће се 16. јуна у Женеви. Кремљ је саопштио да председници намеравају да разговарају о руско-америчким односима, стратешкој стабилности, као и о борби против ковида 19 и решавању регионалних сукоба.
Прочитајте још:
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала