Министар Вулин: Столићево дело акт издаје

© Sputnik / Лола ЂорђевићМинистар унутрашњих послова Александар Вулин
Министар унутрашњих послова Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2021
Пратите нас
Припаднику Службе за борбу против организованог криминала Божидару Столићу (1986), који је ухапшен због сумње да је починио кривично дело злоупотреба службеног положаја, тако што је одавао информације припадницима организоване криминалне групе, судија за претходни поступак одредио је притвор до 30 дана.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да је Столић пао на свим питањима полиграфског испитивања и поручио да је он починио акт издаје и да ће сви они који то учине проћи исто као и њихови налогодавци. 
„Сви ми који смо се борили и који се боримо против свих организованих криминалних група у нашој земљи, што се тиче капетана полиције, запосленог у Служби за борбу против организованог криминала, Божидара Столића могли смо да будемо ликвидирани, уништени, и ми и наше породице“, истакао је министар Вулин. 
Како је нагласио, захваљујући њему Радоје Звицер, Вељко Беливук и Марко Миљковић добијали су информације, док је Звицера наставио да обавештава и након што је ова злогласна, злочиначка организација Беливук, Миљковић коначно и дефинитивно пала. 
„За новац је одавао информације о својим пријатељима, о људима са којима је радио, са којима се борио или су барем они веровали да им је саборац. Од како је председник Србије Александар Вучић објавио рат против криминала, нисмо имали тежи тренутак, а најтеже је када видите да вас је човек са којим сте делили хлеб издао и продао за нешто новца“, навео је министар Вулин. 
Како је прецизирао, Столић је пао на свим питањима на полиграфу - да је радио за новац, да је знао коме прослеђује поруке и да је знао о коме прослеђује поруке. 
„Наша борба се неће завршити, свако ко је био на било који начин повезан са овим зликовцима, свако ко не разуме да се може бити само полицајац, а никако криминалац, сваког таквог ћемо пронаћи и открити, и свако од њих ће бити кажњен баш онако као и они којима је продавао информације о животима, главама, породицама својих сабораца“, поручио је министар Вулин. 
Начелник Службе за борбу против организованог криминала Ниносалав Цмолић истакао је да Столићев акт није само кривично дело, већ и чин издаје. 
„Издао је колеге и пријатеље са којима ради, своју породицу. То нас није омело, нити ће нас омести у борби против организованог криминала. Наставићемо још јаче и истрајније“, нагласио је Цмолић, истакавши да у тој борби полиција има пуну подршку министра Вулина. 
Цмолић се захвалио припадницима Службе за борбу против организованог криминала на истрајности и поручио да ће сви они који почине кривична дела као Столић завршити тамо где и њихови налогодавци. 
Начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић нагласио је да су 99 одсто припадника Министарства унутрашњих послова поштени и честити полицајци и нагласио да је оно што је урадио Столић срамота коју МУП никада више неће дозволити. 
„Сви они који су сарадници било каквих криминалаца, организованих криминалних група, биће санкционисани“, истакао је Милић и додао да је Србија земља која зна шта је демократија, али и како се поступа са издајницима, којима међу полицајцима никада неће бити места. 
Милић се захвалио свим полицијским службеницима који су се посветили борби против криминала, а криминалцима поручио да ће њихови сарадници и доушници проћи исто као они.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала