Српски Холивуд и то на кредит /видео/

© Фото : Јутјуб/ Darko ZikicСрпски Холивуд
Српски Холивуд - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2021
Пратите нас
Као велики филмофил, Иван Јаковљевић, желео је свом селу да поклони несто несвакидашње. На пропланку планине Рудник пре 14 година, осванула су добро позната слова која смо до тада гледали само у америчким филмовима.
"На овој ливади на којој се ми сад налазимо ја сам као мали чувао овце и краве и посматрао сам и размишљао како могу да са људима из Србије поделим ову лепоту", каже творац Српског Холивуда Иван Јаковљевић.
Ако имате ентузијазма и елана као што их има Иван онда ни Холивуд није далеко. Од обичне ливаде направио је праву туристичку атракцију као што је ова српска, а саграђена је типично српски - на кредит.
"Дошло је ту цело село да ми помаже, када смо правили натпис требала ми је гомила материјала. Морао сам да подигнем кредит. Сећам се да смо трактором доносили шодер из реке да би бетонирали цеви које носе та слова", препричава Иван за Рину.
Већ 14 година посетиоци пристижу из свих делова Србије, али и света. За разлику од оног америчког, овај Српски Холивуд права је ваздушна бања и природна оаза без звездане прашине.
Иван је водио је рачуна и о ситницама како би избегао евентулне проблеме са Американцима.
"На самом натпису недостаје слово Л, то је једина разлика у односу на оригинални натпис из Лос Анђелеса. Такође на наш натпис смо додали малу таблу на којој пише Српски".
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала