Путин: Не изненађују ме Бајденове изјаве о мени

© Фото : POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је у интервјуу за „Ен-Би-Си“ да га није изненадио скандалозни интервју америчког лидера Џоа Бајдена.
„Током свог рада навикао сам на све врсте напада са свих страна и под свакаквим изговорима, различитог калибра и јачине и ништа ме од тога не изненађује“, истакао је руски председник, одговарајући на питање како се односи према Бајденовој изјави да је он „убица“.
Путин је додао да, иако је употреба таквих етикета постала уобичајена у америчкој политичкој култури, вероватно под утицајем Холивуда, у Русији то не изгледа нормално.
„Не желим да звучим непристојно, али то ме подсећа на лоше варење, вербалне пробавне сметње“, рекао је руски лидер реагујући на водитељево набрајање особа за чију смрт бројни западни медији покушавају да окриве Русију.
Владимир Путин у авиону - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2021
Песков: Путин се састаје са Бајденом због лоших односа две земље
„Поменули сте људе који су заиста убијени у различито време и из различитих разлога од руку различитих људи“, казао је Путин.

Поређење Трампа и Бајдена

Руски лидер навео је да се „председник Бајден свакако веома разликује од (претходног америчког лидера Доналда) Трампа“. Путин је констатовао да је Бајден каријерни политичар.
„Ја и сад сматрам да је бивши председник Сједињених Америчких Држава, господин Трамп, изванредна личност, талентована личност, иначе не би постао председник САД“, прецизирао је Путин и додао да је Трамп „сјајна личност. Може да вам се свиђа или не. Па иако није припадао америчком естаблишменту, раније није био део велике политике, а некима се то свиђа, некима се не свиђа, али то је чињеница“.
Што се тиче Џоа Бајдена, Путин је рекао да се тренутни домаћин Беле куће „радикално разликује од Трампа, јер је председник Бајден каријерни политичар. Он се фактички читавог свог живота бавио политиком“, приметио је руски председник.
Путин је признао да Бајден можда има „неке предности и неке недостатке“ и изразио наду да актуелни председник Сједињених Америчких Држава „неће правити импулсивне кораке“.   
Говорећи о руско-америчким односима, руски лидер рекао је да су се они последњих година погоршали.
„Наши билатерални односи спали су последњих година на најнижи ниво“, закључио је Путин.
Подсетимо, амерички председник Џозеф Бајден је у интервјуу за „Еј-Би-Си“ изјавио да ће руско руководство морати да „плати цену“ у вези са покушајима мешања у америчке изборе, које се приписује Москви. Осим тога, шеф Беле куће потврдно је одговорио на питање да ли Путина сматра „убицом“. Председник Русије Владимир Путин је, реагујући на ту изјаву, америчком лидеру пожелео добро здравље.
Састанак Путина и Бајдена одржаће се 16. јуна у Женеви. Кремљ је саопштио да председници намеравају да разговарају о руско-америчким односима, стратешкој стабилности, као и о борби против ковида 19 и решавању регионалних сукоба. 
Владимир Путин је недавно изјавио да како ће се САД распасти по принципу некадашњег СССР-а. Шта под тим подразумева, у својој емисији „Мој поглед на Русију“ покушава да појасни Љубинка Милинчић:
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала