Лондон: Натераћемо Москву да плати за злонамерно понашање

© AP Photo / Alastair GrantЗграда британског Министарства спољних послова у Лондону
Зграда британског Министарства спољних послова у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2021
Пратите нас
Лондон жели побољшање односа са Москвом, али ће одговорити на „злонамерне поступке“, изјавио је министар спољних послова Велике Британије Доминик Раб.
„Морамо да се прилагодимо новим претњама са којима се суочавамо. То ћемо учинити тако што ћемо јасно ставити до знања Русији и другим непријатељским државама да ћемо позивати на одговорност и натерати их да плате за злонамерно понашање“, рекао је Раб за телевизију „Скај њуз“.
Међутим, како каже, Лондон подједнако жели да побољша односе са Москвом.
„Врата дипломатије увек остају отворена за побољшање понашања“, додао је немачки министар.
Недавно је британски министар одбране Бен Вoлас изјавио да постоји појачана активност руских бродова у близини обала Велике Британије, назвавши Русију непријатељем, који представља највећу претњу.
Западни политичари периодично дају изјаве о „руској претњи“. Председник Русије Владимир Путин раније је изјавио да Русија не намерава никога да напада. Према речима министра спољних послова Сергеја Лаврова, Северноатлантска алијанса је свесна да Москва не планира никог да напада, већ једноставно користи изговор за распоређивање још трупа у близини руских граница. Москва је више пута изразила забринутост због повећавања снага Алијансе у Европи.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала