НАТО одустаје од распоређивања нуклеарних ракета у Европи?

© AFP 2023 / KENZO TRIBOUILLARDЗаставе НАТО-а
Заставе НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2021
Пратите нас
Лидери земаља НАТО-а намеравају да после самита у Бриселу и уочи састанка америчког и руског председника Џоа Бајдена и Владимира Путина објаве да се противе размештању нуклеарних ракета копненог базирања у Европи, пише „Дифенс њуз“ позивајући се на изворе у Европској унији и америчком Конгресу.
Како наводе извори, таква одредба садржана је у нацрту изјаве која би требало да буде објављена након завршетка самита НАТО-а у Бриселу 14. јуна.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2021
Вашингтон пуном паром ради на распоређивању ракета средњег и кратког домета
„Ова мера посматра се као могући начин за смањење напетости у односима са Москвом и припрема терен за дијалог о контроли наоружања уочи самита руског и америчког председника 16. јуна у Женеви“, пише лист.
Бајден је у среду кренуо на своје прво путовање у иностранство као шеф америчке администрације. Амерички председник учествује на самиту Г7 у Великој Британији. Након тога, одлетеће у главни град Белгије на састанак НАТО-а на највишем нивоу. У Бриселу ће после тога бити одржан самит САД-ЕУ. Бајденова турнеја кулминираће његовим сусретом са Путином у Швајцарској 16. јуна.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала