Македонци тражили најстрожу казну за Арнаутовића „због национализма“ /видео/

© AP Photo / Robert GhementМарко Арнаутовић (Аустрија) – ЕУРО 2020
Марко Арнаутовић (Аустрија) – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2021
Пратите нас
Фудбалски савез Северне Македоније оштро је осудио понашање репрезентативца Аустрије Марка Арнаутовића и затражио најстрожу казну од УЕФА.
Македонци су на старту Европског првенства поражени од Аустрије резултатом 3:1, али се после меча причало готово само о сукобу Арнаутовића и македонских фудбалера, Езџана Алиоског и Егзона Бејулаја.
Арнаутовићеве псовке на српском јако су одјекнуле у региону, Хрвати су констатовали да су оне биле бруталне, а поменуто је и да је у питању био и националнистички испад.
Марко Арнаутовић - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2021
Експлозија у лице македонских Албанаца; Хрвати: Бруталне псовке
„Фудбалски савез Северне Македоније најоштрије осуђује националистички испад аустријског репрезентативца Марка Арнаутовића. Истовремено вас обавештавамо да смо УЕФА послали званичан допис у којем тражимо најстрожу казну. Као 'кућа фудбала' увек смо против национализма, дискриминације и свих осталих облика вређања и испада који нису у духу фудбала и вредности за које се сви заједно залажемо. Увек ћемо бранити интересе и достојанство македонских репрезентативаца, где год играли“, наводи се у саопштењу Савеза.
​Подсетимо, Марко Арнаутовић је дете Србина и Аустријанке, па зато не чуди што се Алиоском и Бејулају обратио на течном српском, с обзиром на то да су га и те како разумели.
По завршетку утакмице Арнаутовић и Алиоски су попричали, ситуацију је смирио и искусни Горан Пандев, па је деловало да је „ратна секира“ експресно закопана, али је на крају стигла и званична реакција.
„Њет“ за америчку кампању на руском тлу /видео/
Од Загреба до Лондона – како су навијачи испратили дерби /видео/
„Ериксен је био клинички мртав“
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала