Бајден о Путину: Достојан, бистар и жилав противник

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoАрхивска фотографија од 10.3.2011. Тадашњи потпредседник САД Џо Бајден и тадашњи премијер Русије Владимир Путин на састанку у Москви
Архивска фотографија од 10.3.2011. Тадашњи потпредседник САД Џо Бајден и тадашњи премијер Русије Владимир Путин на састанку у Москви - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2021
Пратите нас
Амерички председник Џо Бајден описао је свог руског колегу Владимира Путина као достојног и жилавог противника и бистрог политичара.
„Већ сам се састајао са Путином. Он је бистар, жилав и сматрам га достојним противником“, рекао је Бајден на конференцији за штампу у Бриселу након самита НАТО-а.
Истовремено, председник САД је избегао одговор на питање да ли и даље сматра руског колегу убицом.
Он је такође потврдио да планира да разговара са Путином о областима у којима би Сједињене Америчке Државе и Русија могле да сарађују уколико „Москва одабере ту опцију“.
„Планирам да ставим до знања председнику Путину да постоје области у којима можемо да сарађујемо“, изјавио је Бајден и додао је да ће предстојећи самит у Женеви бити изузетно важан састанак.
Новоизабрани амерички председник Џо Бајден - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2021
Бајден: Понашање Русије није у складу с очекивањима
С тим у вези, обећао је да ће Вашингтон одговорити ако Путин одлучи да не сарађује и да се „понаша као пре у вези са сајбер-безбедношћу и неким другим правцима“.
„У областима у којима се не слажемо, морамо јасно да означимо црвене линије“, додао је он.
Такође је истакао је не жели опширно да говори о предстојећем разговору са Путином.
„Радо ћу говорити о томе када се заврши састанак, али не уочи њега“, додао је амерички председник.
Подсетимо, састанак Путина и Бајдена одржаће се 16. јуна у Женеви. Кремљ је саопштио да председници намеравају да разговарају о руско-америчким односима, стратешкој стабилности, као и о борби против ковида 19 и решавању регионалних сукоба. 
Владимир Путин је недавно изјавио да како ће се САД распасти по принципу некадашњег СССР-а. Шта под тим подразумева, у својој емисији „Мој поглед на Русију“ коментарише Љубинка Милинчић:
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала