Бела кућа: Бајден се за састанак са Путином припремао 50 година

© AP Photo / Alex BrandonЏо Бајден
Џо Бајден - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2021
Пратите нас
Председник САД Џозеф Бајден тачно зна шта да очекује од свог руског колеге Владимира Путина на предстојећем сусрету, иза њега је 50 година припреме за тај тренутак, изјавила је портпаролка Беле куће Џен Псаки.
„Тачно зна шта да очекује. Према његовом мишљењу, овај сусрет нема никакве везе са поверењем и пријатељством, већ како би се пронашле додирне тачке када је реч о сарадњи. Поента је бити директан и прецизан у свим тим сферама које нам изазивају забринутост“, рекла је она на брифингу пред пут за Брисел.
Своју изјаву је Псакијева објаснила и тиме што је Бајден још раније сарађивао са Путином и има вишегодишње искуство у вођењу дипломатских разговора.
Медији преносе и да је портпаролка Беле куће тим речима, наиме, одговорила на коментар прве даме САД Џил Бајден о томе да је „њен муж и те како спреман за сусрет са Путином“.
Подсетимо, Бајден је данас отпутовао у Брисел где се одржава самит НАТО-а, а 16. јуна ће допутовати у Женеву где ће одржати састанак са својим руским колегом Владимиром Путином.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала