„Армејци“ владају ВТБ лигом

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаЦСКА – шампион ВТБ лиге
ЦСКА – шампион ВТБ лиге - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2021
Пратите нас
Кошаркаши московског ЦСКА победом над Униксом из Казања освојили су ВТБ лигу. Изабраници Димитриса Итудиса освојили су једанаесту титулу у овом регионалном кошаркашком такмичењу у последњих дванаест година.
ВТБ, лига у којој учествују клубови из Русије, Белорусије, Естоније, Казахстана и Пољске, има новог-старог владара пошто је ЦСКА у великом финалу резултатом 3-0 у серији победио Уникс.
Очекивала се велика борба између екипе из Моксве и Казања, међутим, ЦСКА је још једном показао да је као „казнена експедиција“ када уђе добро утакмицу, а то је случај био у сва три дуела.
Уникс је имао чак и предност домаћег терена, прва два меча одиграна су у Казању, али у оба меча домаћи кошаркаши били су почишћени са терена.
У првом сусрету, који је одигран 5. јуна, Московљани су меч решили у другој и трећој четвртини добивши ове периоде укупно са 51:31. Уникс је у последњој деоници успео да ублажи, али не и да избегне пораз (85:77).
Други меч био је катастрофалан за изабранике Димитриса Прифтиса и свима је било јасно да ће ЦСКА и једанаести пут освојити титулу. Овај сусрет ЦСКА је добио 76:57.
Када су сви отписали Уникс, они су почели да играју кошарку, те су у трећој утакмици успели да дођу од -17 до само -2 у четвртој четвртини.
Коначно су показали да могу да играју са ЦСКА, међутим сјајни Торнике Шенгелије и Вил Клајбурн су са седам узастопних поена одвели московски клуб на +9 на три минута до краја.
Уникс није успео да се врати и титула је припала клубу из Москве.
Кључни играч у све три серије био је Италијан Данијел Хекет који је и проглашен за МВП финала. Треба истаћи да српски кошаркаш Никола Милутинов није играо у финалу јер се опоравља од повреде рамена.
Чаробан опроштај Филипа Човића ексклузивно на Спутњику /фото, видео/
Шта би тек било да се Јокић не презива тако...
Јокић одобрио продају мајица због љубави према коњима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала