Оштра реакција Кине на саопштење Г7: Прекините

© REUTERS / Jack Hill/Pool Лидери Г7 позирају за групну фотографију у Корнвалу
Лидери Г7 позирају за групну фотографију у Корнвалу - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2021
Пратите нас
Кинеска амбасада у Лондону оштро је данас осудила саопштење лидера земаља чланица Г7 и оценила да је реч о мешању у њена унутрашња питања и апеловала да се прекине клеветање Кине.
Лидери Г7 су у недељу, на састанку у Великој Британији, затражили да Кина унапреди стање људских права у претежно муслиманској регији Синђијанг, позвали да се у Хонгконгу задржи висок степен аутономије и истакли значај мира и стабилности на Тајвану.
Кинеска амбасада у Лондону је изразила велико незадовољство и оштро се успротивила спомињању Синђијанга, Хонгконга и Тајвана, истичући да су наведене „искривљене чињенице и приказане злокобне намере неколико земаља, као што су САД“, пренео је Ројтерс.
У саопштењу кинеске амбасаде у Лондону се указује да би у јеку пандемије вируса корона и глобалног економског успоравања, било корисније да се промовише међународна сарадња уместо што се вештачки изазивају конфронтације и поделе.
„Недозвољено је мешање у унутрашња питања Кине и нико не сме да клевета Кину и да угрожава њене интересе. Одлучно ћемо бранити наш национални суверенитет, безбедност и интересе и супротставити се свакој неправди и нападима“, наводи се у саопштењу амбасаде Кине у Лондону.
Прочитајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала