Кривокапић: Црна Гора ће доприносити остваривању НАТО циљева

© AP Photo / Patrick SemanskyЗдравко Кривокапић
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2021
Пратите нас
Црна Гора ће наставити да доприноси остваривању заједничких циљева НАТО-а, посебно у областима колективне одбране, равноправније поделе терета и изградњи националне отпорности, поручио је премијер Здравко Кривокапић на НАТО самиту у Бриселу.
Како је саопштено из Владе, Кривокапић је у излагању на самиту пренео пуну подршку Црне Горе иницијативи НАТО 2030, узимајући у обзир потребу јачања политичке димензије Алијансе, очувања војне моћи и заузимања глобалног приступа безбедности у контексту савремених изазова.
Црна Гора је поздравила усвојене предлоге који ће омогућити да НАТО буде боље припремљен да делује у таквим околностима.
"У складу са опредељењем наше државе, посебан нагласак је стављен и на сарадњу са партнерима, посебно са Европском унијом, укључујући у контексту Западног Балкана", казао је Кривокапић.
У саопштењу се наводи да се црногорски премијер састао са председником САД Џозефом Бајденом, који је поручио да Влада има снажну подршку Вашингтона у процесу демократске транзиције у Црној Гори.
Додаје се да се Кривокапић срео и са француским председником Емануелом Макроном који му је поручио да ће Француска увек бити уз Црну Гору на њеном путу ка ЕУ.
Подршку Влади, како се истиче, упутили су и немачка канцеларка Ангела Меркел и премијер Велике Британије Борис Џонсон.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала