Поклонио две куће, па се преварио: Столар из Србије поново трага за поштеном породицом

© Sputnik / Радоје ПантовићСело
Село - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2021
Пратите нас
Столар Синиша Стевић из села Мајиловац код Великог Градишта, прошле године доспео је у жижу јавности када је обелоданио да своје две куће и столарску радионицу која се простире на неколико стотина квадрата и опремљена је свим машинама, поклања породици која ће живети са њим и водити рачуна како о домаћинству, тако и о занатској радњи.
Усијали су се били телефони, Стевићу се јавило око 50 породица, а на њему је било да изабере ону која му је највише прирасла срцу. Тако је и било. Одлука је пала на један млади брачни пар из села у околини Вршца.
„Дневно сам разговарао са неколико породица. Многи су били фини и слаткоречиви и било ми је јако тешко да изаберем. Одлучио сам се за један брачни пар, имају око тридесетак година. Били су у веома незавидној финансијској ситуацији и желео сам да им помогнем мислећи да ћемо живети у миру и слози“, изјавио је Синиша Стевић Рину.
Они су се доселили у Мајиловац, али како су дани пролазили прича је добијала другачији епилог.
„Врло брзо се показало да су они очекивали да, изгледа, код мене дођу на издржавање. Све сам радио сам, одржавао кућу и радњу, а да од њих није било никакве помоћи. Мислио сам да ће се временом можда нешто променити, да им треба одређени период да се прилагоде, али слаба вајда. Све је остало исто. Нисам више то могао да толеришем и морао сам им рећи да иду. Отишли су из моје куће пре петнаест дана“, испричао је Стевић.

Разочаран, али не одустаје

Иако разочаран, столар не одустаје и нада се да ће ипак успети да пронађе добру и вредну породицу којој ће поклонити све оно што је за живота стекао.
„Ко зна колико сам финих људи пропустио, а који су се јавили. После овог што се десило контактирао сам неке који су ме раније звали, али сада пет пута мерим и једном сечем. Уколико не успем да пронађем, постоји и опција да своју радионицу дам у закуп ко хоће да ради, посао му је потпуно разрађен. Ја сам на измаку снаге и ред је да мало одморим, а жао ми је да пропадне све што сам стварао годинама“, казао је Стевић.
Како се наводи, Стевић је деценијама један од најпознатијих столара у том делу Србије. Испод његове веште руке изашло је на стотине производа од дрвета, а тежак рад и још тежи живот обележили су његов век.
„Све што имам после смрти остало би тој породици. Моја фамилија није се јављала годинама, тек сад кад је видела да поклањам куће, па бих са људима који дођу код мене потписао уговор како не би имали проблема да наследе имање“, рекао је Стевић.
Он је навео да му је важно да породица буде поштена и да никад не дозволи да се угаси славска свећа.
„То је једино што тражим за узврат од оних који се одлуче да живе са мном и добију све оно што сам тежачким радом стекао“, поручио је Стевић, пренео је Б92.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала