Положени венци на Споменик јунацима са Кошара /видео, фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Александар Вучић полаже венац на Споменик херојима са Кошара
Председник Александар Вучић полаже венац на Споменик херојима са Кошара - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2021
Пратите нас
Председник Александар Вучић положио је венац на Споменик јунацима са Кошара, који су пре 22 године бранили државну границу и спречили копнену инвазију терористичке ОВК из Албаније на територију Србије.
Након полагања венца, Вучић је разговарао са ветеранима битке на Кошарама, који су такође положили венац на споменик, и захвалио им се на свему што су учинили за отаџбину.
„Ако ништа друго нисмо урадили, бар данас смемо да говоримо о онима који су погинули и о вашој улози“, казао је том приликом Вучић.
© Sputnik / Лола Ђорђевић Полагање венаца на Споменик херојима са Кошара
 Полагање венаца на Споменик херојима са Кошара - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Полагање венаца на Споменик херојима са Кошара
Вучић са ветеранима битке на Кошарама.
Додао је да би волео да се око Видовдана поново види са њима и да подробно разговарају о свему, како би видели шта још може да се уради за њих, али, како је навео, нешто што је реално, а не оно што није могуће.
„Али, када вас видим добијем додатну енергију да бар са оно мало ризика се још снажније борим за Србију“, рекао је Вучић и додао:
„Бескрајно вам хвала на части коју сте дали Србији и да заједно покушамо да се то не заборави“.
То не смемо да дозволимо, узвратили су борци са Кошара.
TELEGRAMMMM "{$url}"
„Слава свим вашим погинулим јунацима. Све најбоље вама желим, а ја сад одох у Брисел“, рекао је Вучић, пренео је Танјуг.
Венац са председником положила је и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевића.
Споменик јунацима са Кошара постављен је прошле године у парку у непосредној близини КБЦ „Др Драгиша Мишовић“.
Битка на Кошарама вођена је од 9. априла до 14. јуна 1999. године, на граници према Албанији, када су наши војници успели да поразе терористе такозване ОВК и спрече њихов покушај да, уз помоћ регуларне војске Албаније и авијације НАТО, уђу на Косово и Метохију.
Поводом обележавања 22. годишњице те битке вечерас у 20 часова, у Комбанк дворани у Београду, биће одржана комеморативна академија.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала