У Србији још 124 особе заражене корона вирусом, преминуло осам особа

© Tanjug / ZORAN ZESTICВМЦ Карабурма
ВМЦ Карабурма - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2021
Пратите нас
У последња 24 сата у Србији је на корона вирус тестирано 8.287 особа, од којих је позитивно 124, док су, нажалост, 8 особа преминуло. На респираторима су 24 особе.
 
Министар Бранко Ружић је рекао да се нада да ће Кризни штаб дозволити одржавање матурских вечери.
"Надам се да ћемо данас на седници Кризног штаба добити ту препоруку и то одобрење и да ће то обрадовати и родитеље и децу која се већ спремају за те матурске вечери", рекао је Ружић.
Он је нагласио да је свакако здравље на првом месту, али да је свеобухватна имунизација допринела да можемо да разговарамо на ту тему и да је време да се та одлука коначно донесе.
Епидемиолог и члан Кризног штаба проф. Бранислав Тиодоровић изјавио је за "Јуроњуз Србија" да ће на Кризном штабу вероватно бити дозвољена настава у природи и матурске вечери, а да су екскурзије и даље под знаком питања.
Он је ипак нагласио да је одржавање екскурзија још под знаком питања.
"Настава у природи ће вероватно бити одобрена, али уз поштовање свих мера - одржавање дистанце на отвореном, маске у затвореном простору. Екскурзије су још под знаком питања, јер је тешко на таквим путовањима децу контролисати".
Он је ипак позвао на опрез и оценио да ће нас корона "још мучити" и да га брине непоштовање мера.
"Ситуација са ковидом је боља него што је била, имаћемо још проблема, а видећемо хоћемо ли после лета имати талас, можда блажи него што је био", рекао је Тиодоровић.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала