Вечна захвалност херојима са Кошара /фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићСвечана академија посвећена херојима са Кошара
Свечана академија посвећена херојима са Кошара - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2021
Пратите нас
Комеморативна академија поводом 22. годишњице обележавања битке на Кошарама одржана је вечерас у Комбанк дворани. Манифестацији са које је послата порука вечне захвалности херојима одбране наше земље, присуствовали су, поред чланова Владе Републике Србије, ветерани, породице погинулих бораца и велики број професионалних припадника Војске Србије.
Присутнима се обратила министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, док је глас ветерана пренео пуковник у пензији Душко Шљиванчанин, ратни командант 53. граничног  батаљона у чијој је зони одговорности била Караула Кошаре.
Отац погинулог хероја са Кошара потпоручника Предрага Леовца, Мило Леовац такође је подсетио на величину жртве свог сина и осталих бранилаца отаџбине.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Битка на Кошарама вођена је од 9. априла до 14. јуна 1999. године у рејону граничног прелаза Раса Кошарес, на граници тадашње СР Југославије и Републике Албаније.
Терористичке снаге такозване ОВК потпомогнуте регуларном албанском војском и НАТО авијацијом напали су припаднике Војске Југославије, са циљем копнене инвазије на Косово и Метохију и пресецања комуникације између јединица ВЈ у Ђаковици и у Призрену.
После тешких борби, Војска Југославије је успела да порази нападаче и спречи њихов улазак на територију јужне српске покрајине.
Битка за Кошаре је званично завршена 14. јуна 1999. године, када се Војска Југославије на основу Кумановског споразума са снагама КФОР-а повукла са Кошара.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала