Ђорђевић донео титулу после 20 година – па није добио нови уговор

© Фото : fiba.basketballСелектор репрезентације Србије Александар Саша Ђорђевић
Селектор репрезентације Србије Александар Саша Ђорђевић - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2021
Пратите нас
Александар Ђорђевић, српски кошаркашки тренер, напустио је Виртус из Болоње након што је освојио титулу италијанског шампионата.
Виртус није понудио нови уговор Ђорђевићу, упркос томе што је са њим тај клуб постао шампион Италије први пут после 20 година.
Бивши селектор репрезентације Србије је тим из Болоње преузео 2019. године и са њим освојио и ФИБА Лигу шампиона.
Ово је други пут да чувени српски тренер напушта Виртус ове сезоне, пошто је претходно, крајем прошле године, напрасно добио отказ.
​Тада је, међутим, након побуне играча враћен на место шефа стручног штаба, али је сада сарадња и дефинитивно раскинута.
„Хвала ти Саша на сатисфакцији коју си нам дао и свим победама које смо остварили заједно. Оно вече у Антверпену (када је освојена ФИБА ЛШ прим. аут) и 16. Скудето су фантастичне успомене које ће заувек бити памћене у историји овог великог клуба“, навео је италијански клуб у саопштењу.
Претпоставља се да се Ђорђевићу највише замера – упркос томе што је постао шампион Италије – то што није успео да кроз Еврокуп избори пласман у Евролигу.
Јокић са браћом - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2021
Америчке звезде имају телохранитеље, а Јокић – браћу /видео/
Виртус је поражен у полуфиналу ЕК од Уникса из Казања, што значи да главни циљ, што је пласман у елиту, поново није остварен.
Како јављају италијански медији, главни кандидат за клупу Виртуса је домаћи стратег Серђо Скариоло, селектор репрезентације Шпаније и асистент у НБА екипи, Торонто Репторсима.
Где ће популарни Сале национале наставити каријеру није тренутно познато, али је само питање тренутка када ће кренути спекулације о доласку на упражњено место КК Партизан.
Богданова дружина шокирала несуђеног „Јокића“! /видео/
„Шокиран сам да су то урадили Јокићу“ /видео/
Шта за европску кошарку значи смена најмоћнијег човека?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала