Ефикаснија од других: „Спутњик Ве“ најбоља у борби против индијског соја короне

© Sputnik / Павел Лисицын / Уђи у базу фотографијаАмпуле са вакцинама против ковида "Спутњик Ве"
Ампуле са вакцинама против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2021
Пратите нас
Руска вакцина против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) ефикаснија је против делта соја вируса корона откривеног у Индији, него друге вакцине које су објавиле податке о том соју, наводи се на званичном налогу вакцине на Твитеру.
„'Спутњик Ве' је ефикаснији против Делта соја вируса корона који је први пут откривен у Индији, него друге вакцине које су објавиле податке о том соју“, наводе творци вакцине, позивајући се на истраживање научно-истраживачког центра „Гамалеја“, које је предато за објављивање у међународном научном часопису.
Раније је министар здравља Велике Британије Мет Хенкок упозорио да је нови делта сој заразнији за 40 одсто него британски
Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. 
Ефикасност вакцине износи 97,6 одсто на основу анализе података о 3,8 милиона вакцинисаних држављана Русије, што је више од података које је претходно објавио медицински часопис „Лансет“ (91,6 одсто).
​Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала