Посланик Бундестага у разговору с Вулином: ЕУ не жели земље Балкана, а посебно не Србију

© Фото : МУП СрбијеАлександар Вулин видео-линком разговара са послаником немачког Бундестага Александером Нојем
Александар Вулин видео-линком разговара са послаником немачког Бундестага Александером Нојем - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2021
Пратите нас
Посланик немачког Бундестага из редова Левице, Александер Ној, изјавио је у разговору са министром унутрашњих послова Србије Александром Вулином да Европска унија не жели у свом пуноправном чланству земље Балкана, а посебно Србију, и да политика Брисела није искрена према Србији.
Ној је истакао да није могуће објаснити како то да је за Берлин и Брисел такозвано Косово држава, али да јавно одлучују шта све Приштина сме, а шта не сме да прихвати у разговорима са Београдом, саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.
„Kаква је то ‘држава’ која не сме ништа сама да одлучи“, запитао је посланик Бундестага Ној. 
Ној је рекао да Берлин и Брисел не желе да се питање Kосова и Метохије реши по мери српских интереса, наводећи да то решење, по његовом мишљењу, не треба да буде по мери Приштине и западних земља.
Како је додао, неправда према Србима у Бундестагу „може се ухватити голим рукама“.
Вулин је посланику Бундестага захвалио на чврстом ставу у заштити поштовања међународног права и на храбрости да јавно говори о истини о Србији и тешком положају српског становништва које живи ван матице.
„Начин на који заступате међународно право у Бундестагу је за свако поштовање и искрено дивљење. Ваша бескомпромисност и храброст постидела би многе српске политичаре. Супротстављати се једном већ потпуно увреженом мишљењу у Немачкој да су Срби негативци заслужује наше пуно поштовање“, рекао је Вулин у разговору путем видео-линка.
Вулин је истакао да Кфор тренутно представља нужну заштиту српског становништва на Косову и Метохији и указао на опасност по мир у региону уколико би дошло до стварања такозване косовске војске.
Саговорници су оценили да покушаји мењања Дејтонског споразума представљају претњу по мир у Босни и Херцеговини, а тиме и у целој Европи.
Ној је активни посланик Бундестага из редова Левице од 2013. године и члан Одбора за одбрану и заменик члана Одбора за спољне послове, наводи се у саопштењу МУП-а.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала