Немачка не искључује нове санкције Америке против „Северног тока 2“

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Уђи у базу фотографијаИзградња гасовода "Северни ток 2" у Лубмину у Немачкој
Изградња гасовода Северни ток 2 у Лубмину у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2021
Пратите нас
Министар спољних послова Немачке Хајко Мас не искључује увођење нових америчких санкција против гасовода „Северни ток 2“, преноси агенција „Блумберг“.
„Не бих рекао да више неће бити нових санкција“, рекао је министар, одговарајући на питање новинара да ли је затворена тема санкција против руског гасовода.
Према речима Маса, како демократе, тако и републиканци у Сједињеним Америчким Државама нису баш позитивно расположени према „Северном току 2“.
Како „Блумберг“ наводи, Мас тврди да дискусије које су се водиле последњих недеља уливају наду да ће се наредних месеци постићи решење тог питања.
„Тако да та тема не остане увек предмет сукоба у сарадњи Немачке и САД, која је по питању осталих ствари заиста изузетна“, прецизирао је Мас.
Подсетимо, председник Русије Владимир Путин на пленарном заседању Међународног економског форума у Санкт Петербургу 4. јуна саопштио је да је успешно завршено полагање цеви првог крака гасовода „Северни ток 2“. 
Пројекат „Северни ток 2“ подразумева изградњу два крака гасовода, чији ће укупни капацитет износити 55 милијарди кубних метара гаса годишње, од обале Русије, преко Балтичког мора, до Немачке. У изградњи гасовода учествују бројне европске компаније.
Против изградње гасовода „Северни ток 2“ активно се бори Украјина, која се плаши да ће изгубити приходе од транзита руског гаса, као и бројне европске земље, укључујући Пољску, Летонију и Литванију, а такође и Сједињене Америчке Државе, које желе да продају свој течни природни гас у ЕУ.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала