Радови на новом мосту преко Саве бржи од планираног /видео/

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICРадови на мосту преко Саве код Шапца
Радови на мосту преко Саве код Шапца - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2021
Пратите нас
Радове на мосту на Сави код Шапца, део будуће брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница, обишли су министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и директор Коридора Александар Антић који је изразио задовољство због динамике и брзине радова.
Мост, дугачак 1.350 метара, физички је реализован више од 33 одсто, а финансијски више од 40, истакао је Антић.
„Апсолутно смо испред рока и динамике за реализацију овог пројекта и ја мислим да је данас потпуно извесно да ћемо овај мост и пројекат завршити далеко пре уговором дефинисане динамике“, истакао је Антић.
Он је подсетио да се, паралелно са мостом, ради и на изградњи ауто-пута Рума-Шабац, чијих је пет километара трасе потпуно отворено.
Министар Момировић је, приликом обиласка градилишта, истакао да је ова инвестиција, као и нове фабрике, економска активност и виши стандард гаранција за опстанак земље.
„Овај мост и овај коридор од Руме до Шапца, па од Шапца до Лознице, овај пут који спаја Срем и Мачву, а касније до Босне и Херцеговине, они су симбол будућности“, рекао је Момировић.
„Када Србија крене напред, сви иду напред“, навео је Момировић.
Нови мост преко Саве код Шапца је најважнији и најзахтевнији објекат на траси будућег ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница.
Биће дуг укупно 1,3 километра. Пројекат Рума-Шабац-Лозница вредан је 467,5 милиона евра, а укупна дужина ауто-пута и брзе саобраћајнице је 77 километара.
Радове изводи азербејџанска компанија "Азвирт", пренео је Танјуг.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала