Министар Радман: Хрватска подстиче пет земаља ЕУ да признају Косово

© Flickr / Coralie FerreiraХрватска застава
Хрватска застава - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2021
Пратите нас
Шеф Хрватске дпломатије Гордан Грлић Радман позвао је преосталих пет чланица ЕУ да признају једнострано проглашену косовску независност.
 
"Хрватска подстиче последњих пет чланица ЕУ да признају независност Косова, јер би то допринело стабилизацији региона и самог Косова", изјавио је Грлић Радман.
Косово је 2008. једностранао прогласило независност коју је признало више десетина земаља, укључујући чланице ЕУ-а осим Кипра, Грчке, Румуније, Шпаније и Словачке.
Грлић Радман учествује на међународној конференцији ГЛОБСЕЦ у Братислави на којој ће се разговарати и о ситуацији на западном Балкану.
Грлић Радман је рекао да су за стабилност регије кључне три ствари: поштовање територијалне целовитости држава, уставна једнакоправност Бошњака, Срба и Хрвата у БиХ као и успостављање међународног поверења наон ратова 1990-тих.
"Територијалну целовитост држава Балкана треба очувати и поштовати, дакле без прекрајања граница како смо чули задњих месеци колањем неких фамозних нон папера који су били усмерени у том правцу", рекао је Грлић Радман.
Он сматра да се поверење може постићи искреним разговорима, решавањем судбине несталих, процесуирањем ратних злочина и давањем правде жртвама, пренела је Хина.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала