Критика пред састанак са Путином: Бајден показао слабост, Ким и Си ће „намирисати страх“

© AP Photo / Markus SchreiberЖенеава уочи састанка Путина и Бајдена
Женеава уочи састанка Путина и Бајдена - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2021
Пратите нас
Председник САД Џо Бајден показао је слабост, јер није изразио спремност да одржи заједничку прес-конференцију са руским председником Владимиром Путином након предстојећег самита у Женеви, рекао је бивши амерички државни секретар Мајк Помпео за телевизију „Фокс њуз“.
„Чињеница да не можете да станете на шест или осам стопа (1,8 или 2,4 метра) од супарника и да испричате свету оно о чему сте разговарали, о стварима које вас брину и зашто вас брину, сведоче о огромној слабости“, рекао је Помпео.
Како каже, „не треба заборавити да све то прати лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун или председник Кине Си Ђинпинг".
„Када они осете слабост, када је буду могли намирисати, биће готово са системом обуздавања од кога зависи успешно осигуравање безбедности Америке. Ти људи ће га разбити на делове. Ако нисте спремни да једноставно станете за говорницу и одговорите на питања медија која могу бити тешка, замршена, када ваш противник стоји поред вас, то је невероватно показивање слабости“, рекао је Помпео.
Према његовом мишљењу, Путин ће стићи на самит потпуно спреман.
Помпео је додао да он не би одустао од прилике да учествује у дебати са руским лидером.
Раније је представник Беле куће саопштио за „Блумберг“ да ће након састанка са руским лидером Владимиром Путином амерички председник Џо Бајден посебно одржати конференцију за штампу, док је Кремљ потврдио да ће се и Путин сам обратити медијима након самита.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала