Рус одбио провокацију о „клечању и звиждању“

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаСелектор руске репрезентације Станислав Черчесов на мечу против Хрватске
Селектор руске репрезентације Станислав Черчесов на мечу против Хрватске - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2021
Пратите нас
Велике полемике на актуелном Европском првенству у фудбалу изазвале су бурне реакције навијача на перформанс појединих тимова – клечање уочи почетка утакмица, као знак подршке покрету „Црни животи су битни“, али у њој не жели да учествује селектор Русије Станислав Черчесов.
Руски навијачи  - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2021
„Њет“ за америчку кампању на руском тлу /видео/
Перформанс је у Европу стигао из Америке, а кампања која је требало да скрене пажњу на расну неједнакост, у САД је добила потпуно другу конотацију и постала је део анти-Трамповске политичке струје.
Навијачи на утакмицама Европског првенства су јасно ставили до знања да не желе да учествују у томе, нити да им се свиђа перформанс, нарочито на утакмицама Енглеске.
Због тога је селектор те репрезентације Гарет Саутгејт замолио навијаче да не звижде, али у тој причи не жели да учествује његов руски колега, Станислав Черчесов.
Он је после утакмице са Белгијом изјавио да, упркос поразу, његова екипа није клечала, а са истом темом се суочио и пред меч са Финском, кроз провокативно питање. 
„Да будем искрен, нисам чуо звиждуке. Ако сте фокусирани на утакмицу, нећете их чути. Свако има своје право на избор. То питање се не односи на фудбал, ако имате питања о утакмици, тактици... Могу да говорим само у своје име, свако има право на избор, ја не желим да саветујем било кога“, истакао је Черчесов.  
Утакмица између Финске и Русије је на програму од 15.00, уз директан текстуални пренос на Спутњик спорту.
О Европском првенству и шансама Русије за Спутњик спорт је у емисији Миљанов корнер говорио бивши репрезентативац Раде Богдановић.
► Упозорење за Русију: „Алармантно је, забринут сам“
► Хит првенства – распевани Словаци /видео/
► „Ужасно искуство, неке слике желим да избришем из главе“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала