Русија мајсторијом Миранчука остала у трци за нокаут фазу! /видео/

© AP Photo / Anton VaganovАлексеј Миранчук – Русија, ЕУРО 2020
Алексеј Миранчук – Русија, ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2021
Пратите нас
Фудбалери Русије победили су Финску 1:0 у другом колу групе Б Европског првенства. „Зборнаја команда“ остварила је важну победу и у последњем колу против Данске играће за пласман у нокаут фазу.
У Санкт Петербургу гледали смо одличан фудбал, са много прилика, али виђен је само један гол – и то у мрежи Финске.
Играла се надокнада првог полувремена, утисак је био да ће се на петнаестоминутну паузу отићи без голова, међутим, Алексеј Миранчук побринуо се да тако не буде.
Миранчук је додао лопту до Дзјубе, овај му је узвратио и офанзивни везни Аталанте ушао је у казнени простор. Наместио се на леву ногу и мајсторским ударцем у даљи угао савладао је Храдецког.
У првом полувремена видели смо велики број шанси. Прву је имао нападач Финске Похјанпало. У четвртом минуту преварио је Сафонова и погодио за 1:0, али је био офсајд и погодак је поништен.
Шест минута касније Магомед Оздоев имао је сјајну шансу за Русију. Био је у одличној позицији, али је шутирао снажно преко пречке. Већ у 21. минуту видели смо још једну шансу.
Похјанпало је поново био у шанси, али је Дивејев одлично реаговао и спречио нападача Финске да упути озбиљан ударац.
У наставку полувремена није било већих прилика, а онда у другом минуту надокнаде Миранчук постиже, испоставиће се, једини гол.
Ни друго полувреме није разочарало. Две шансе на старту имао је Тему Пуки, једном му је блокиран шут, а други пут је Сафонов одбранио. Русија је најбољу прилику имала у 66. минуту преко Жемалтединова.
Изашао је испред голмана и шутирао у даљи угао. Лопта је завршила мало поред стативе. Шест минута касније Зборнаја команда поново је могла да дуплира предност. Овога пута је Кузјајев запретио, а Храдецки му је одбранио.
До краја није било већих прилика, те је Русија заслужено победила.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Арнаутовић суспендован због псовања Албанца!
Мачак Ахил предвидео победу Русије!
Рус одбио провокацију о „клечању и звиждању“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала