„Ужасно искуство, неке слике желим да избришем из главе“

© AP Photo / Martin MeissnerДрама током утакмице Данске и Финске
Драма током утакмице Данске и Финске - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2021
Пратите нас
Драматичан моменат колапса Кристијана Ериксена, фудбалера Данске, током утакмице Европског првенства против Финске, остаће заувек урезан у сећање његових саиграча, о чему је говорио Мартин Брајтвајт.
Кристијан Ериксен - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2021
Незапамћена драма са срећним крајем /фото, видео/
Фудбалер Барселоне је „из првог реда“ видео како се лекари боре за живот његовог саиграча и пријатеља, који је доживео колапс.
Брајтвајт је два дана после умало трагичног догађаја смогао снаге да проговори о томе.
„И даље сам јако потресен због целе ситуације, али најважније је да је Кристијан боље, зато се и ја осећам боље. Здравље је оно што је најважније, а ја сам доживео ужасно искуство. Желим да неке слике избришем из главе“, навео је Брајтвајт.
Он се све време налазио поред саиграча који је био на ивици смрти, заједно са осталим играчима је формирао „живи зид“ испред Ериксена коме је указивана помоћ.
„Тешко је рећи како смо се одлучили на то, све што се догодило, догодило се на природан начин. Разумели смо да морамо да бринемо о Кристијану, урадили смо најбоље што смо могли“, додао је Брајтвајт.
Ериксен је био клинички мртав седам минута због срчаног застоја, али су лекари успели да га поврате, свесног изнесу са терена и пребаце у болницу, одакле је он послао поруку својим саиграчима са жељом да наставе меч, с обзиром на то да се инцидент догодио у финишу првог полувремена.
О разлозима за колапс и драматичан догађај за Спутњик спорт је говорио доктор Мома Јаковљевић, а опширније о томе у колумни нашег Петра Миловановића
► Да ли је новац битнији од живота?
► Македонци тражили најстрожу казну за Арнаутовића „због национализма“ /видео/
► За само неколико дана – две „голчине“ какве се ретко виђају /видео/
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала