Велс шокирао Турску и пласирао се у осмину финала! /видео/

© AP Photo / Naomi BakerГерет Бејл – ЕУРО 2020
Герет Бејл – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2021
Пратите нас
Фудбалери Велса победили су Турску 2:0 у другом колу групе А Европског првенства. Турска је, након пораза од Италије, изгубила и од Велса, те су јој шансе да прође даље минималне.
Велшани, полуфиналисти Европског првенства из 2016, изненадили су Турску која је практично играла пред домаћом публиком у Азербејџану. Екипа предвођена Геретом Бејлом овим тријумфом обезбедила је пласман у осмину финала шампионата Старог континента.
Виђен је веома добар и динамичан фудбал у Бакуу, али обе репрезентације имале су јако лошу реализацију, те су због тога виђена два поготка.
Први гол постигао је Арон Рамзи у 42. минуту. Герет Бејл послао је одличну лопту ка Рамзију који је сјајно примио лопту и протурио је поред Чакира.
Велс је заслужено дошао до три бода, а могли су и убедљивије да славе да су искористили неколико стопоститних, као и пенал који је имао Герет Бејл.
Рамзи је сам пропустио две шансе пре него што је постига гол. У 6. и 24. минуту није успео да погоди из веома изгледних ситуација. Први пут му је одбранио Чакир, а други пут је шутирао преко пречке.
Коначно у трећем покушају му се посрећило, те је Велс од 42. минута водио. Своје шансе имала је и Турска, али углавном су то биле све полу-прилике.
Велс је у 61. минуту могао да дуплира предност, али је капитен Герет Бејл промашио једанеастерац.
Могао је овај промашај жестоко да кошта острвску репрезентацију да је Мерих Демирал у 88. минуту савладао Ворда. Ипак, голман Велса сјајно је реаговао и отклонио је опасност.
На крају је виђе још један гол у мрежи Турске. Бејл је сјајно пронашао, а Робертсон је савладао Чакира и поставио коначних 2:0.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Степијева контра: Французи марширају ка титули, Немци ће брзо кући
Русија мајсторијом Миранчука остала у трци за нокаут фазу! /видео/
Мачак Ахил предвидео победу Русије!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала