Вучић најавио укидање и умањење пореза за три категорије грађана /видео/

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICАлександар Вучић, председник Србије
Александар Вучић, председник Србије - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић је најавио укидање обавезе плаћања пореза за обвезнике млађе од 40 година, затим трогодишње ослобађање пореза на зараде запослених који први пут улазе на тржиште рада, како и ослобађање пореза и доприноса за истраживачке центре.
То ће допринети већем запошљавању младих и додатни подстицај за домаће компаније да улажу у те центре, додао је.
"Укинућемо обавезу плаћања годишњег пореза на доходак за грађане млађе од 40 година. Реч је о оном екстрапорезу који плаћају сви који имају плату већу од просека. То је сигнал за младе да мислимо на њих. Затим уводимо трогодишње ослобођење од плаћања пореза и доприноса у износу од 70 одсто на зараде запослених који први пут улазе на тржиште рада. То ће директно довести до повећавања зарада младих. Под три, ослобођење од 70 одсто пореза и доприноса на зараде запослених који раде на пројектима истраживања и развоја", рекао је председник.
Вучић је истакао да је у првих пет месеци ове године дошло до раста директних страних инвестиција на 1,413 милиарди евра, 12,7 одсто више у односу на период од пет месеци прошле године.
Истакао је да су велики прилив страних и домаћих инвестиције, извоз и потрошња три стуба на којима почива економски раст земље. 
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2021
Вучић објаснио: Зашто је Приштина тражила да споразум ЦЕФТА постане СЕФТА /видео/
Као веома важно истакао је и резултат НБС, која је увећала златне резерве на 36,3 тоне и додао да ће се ићи на увећање резерви злата на 50 тона.
Повећање златних резвери, истакао је Вучић, важно је да имамо као баланс ако дође до нове светске кризе, али и за сигурност наших јавних финансија.
Додао је и да су девизне резерве Србије у време пандемије износиле више од 14 милијарди евра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала