Бајденова прес-конференција – без руских медија: Да ли се председник уплашио њихових питања?

© Sputnik / Бастьен Галле / Уђи у базу фотографијаПрес-центар за новинаре који ће пратити самит председника Русије и САД у Женеви
Прес-центар за новинаре који ће пратити самит председника Русије и САД у Женеви - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2021
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова сматра да на конференцији за штампу председника САД Џоа Бајдена није било руских новинара јер се америчка страна плаши незгодних питања.
 „То што Американци нису пустили руске новинаре на своју конференцију за штампу је лоше. Код нас су у првим редовима седели управо амерички новинари“, рекла је Захарова током обраћања на телевизији „РТВИ“.
На питање због чега руски новинари нису пуштени, портпаролка је одговорила да мисли да се плаше непријатних питања.
„Читава прича о нецензурисању медијског простора, одсуства контроле над новинарима, о слободи… Све је то теорија, ево шта се дешава у пракси!“, истакла је Захарова.
Како је рекла, чињеница да америчка страна није дозволила руским новинарима да присуствују конференцији и није их позвала унапред је њихова велика грешка и губитак.

Самит Путина и Бајдена

Први сусрет лидера Америке и Русије, Џозефа Бајдена и Владимира Путина, одиграо се у среду у Женеви. Разговори су трајали четири и по сата, а после самита руски лидер је рекао да се са америчким колегом договорио да почну консултације о стратешкој стабилности на међуресорном нивоу. Додао је и да обе стране схватају да имају одговорност за стратешку стабилност у свету.
Усвојена је и заједничка изјава у којој је истакнуто да су и Москва и Вашингтон привржени ставу да у нуклеарном рату не би било победника и да он никада не треба да буде покренут.
Након самита председници су одржали засебну конференцију за новинаре. На прес-конференцији руског председника присуствовали су представници страних медија, док на Бајденовој конференцији за новинаре није било руских новинара.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала