Дан високих званица на мултинационалној вежби „Платинасти вук 2021“

© Фото : Спутњику уступило Министарство одбранеДан високих званица на мултинационалној вежби „Платинасти вук 2021“
Дан високих званица на мултинационалној вежби „Платинасти вук 2021“ - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и министар одбране Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске Бен Волас управо су стигли на базу „Југ“ код Бујановца, где је почео Дан високих званица на мултинационалној вежби „Платинасти вук 2021“.
Да подсетимо, министар Волас први је министар одбране Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске који је посетио Републику Србију.
На овогодишњој вежби која се одржава од 3. до 18. јуна, учествује укупно 524 припадника Војске Србије и оружаних снага из 10 партнерских земаља Босне и Херцеговине, Бугарске, Грчке, Мађарске, Румуније, Словеније, Сједињених Америчких Држава, Француске и Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске.
© Фото : Спутњику уступило Министарство одбранеДан високих званица на мултинационалној вежби „Платинасти вук 2021“
Дан високих званица на мултинационалној вежби „Платинасти вук 2021“ - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Дан високих званица на мултинационалној вежби „Платинасти вук 2021“
На „Платинастом вуку” ове године први пут учествују припадници оружаних снага Француске и Грчке, док је уз 259 припадника Војске Србије, контигент оружаних снага Уједињеног Краљевства са 69 припадника најбројнији.
Дан високих званица вежбе „Платинасти вук 2021“ представља круну двонедељне заједничке обуке припадника оружаних снага 10 земаља која се завршава тактичком вежбом „Операција чувања мира“. Реч је о приказу тактика, техника и процедура у мултинационалним операцијама са употребом неубојите силе.
© Фото : Спутњику уступило Министарство одбранеМултинационална вежба „Платинасти вук“
Мултинационална вежба „Платинасти вук“ - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Мултинационална вежба „Платинасти вук“
Посматрачи на полигону „Боровец“ у бази „Југ“ имају прилику да посматрају тактичке радње мултинационалних јединица у 12 секвенци Циљ целокупне вежбе, која је почела 3. јуна, јесте унапређење интероперабилности и међусобног разумевања припадника војски партнерских земаља на тактичком нивоу, у току извођења операцијe подршке миру у мултинационалном окружењу.
Посматрачи на полигону „Боровец“ у бази „Југ“ имају прилику да посматрају тактичке радње мултинационалних јединица у 12 секвенци и то – конвој, блокаде борбеним возилима „хамер“ и „лазар“, обезбеђење базе и пешачке патроле, хеликоптерски десант, упад у насељено место, препад на терористичко возило, хапшење терористе, примена форензичких поступака и медицинска евакуација.
© Фото : Спутњику уступило Министарство одбране Мултинационална вежба „Платинасти вук“
 Мултинационална вежба „Платинасти вук“ - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Мултинационална вежба „Платинасти вук“
На овогодишњој вежби која се одржава од 3. до 18. јуна, учествује укупно 524 припадника Војске Србије и оружаних снага из 10 партнерских земаља
Организатор вежбе је традиционално 4. бригада Копнене Војске у сарадњи са Центром за обуку јединица за мултинационалне операције.
Дану високих званица присуствује заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Петар Цветковић, високе старешине Министарства одбране и Војске Србије као и представници војно-дипломатског кора.
Прочитајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала