Мењају се правила за улазак у Грчку

© AP Photo / Nikolas GiakoumidisГранични прелаз Евзони
Гранични прелаз Евзони - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2021
Пратите нас
Комисија епидемиолога при грчком Министарству здравља на данашњем састанку одлучила је да уведе одређене измене приликом уласка у ту земљу, саопштио је заменик министра цивилне заштите Никос Хардалијас.
Како је он објаснио, за земље са зелене листе биће дозвољен улазак у Грчку са брзим негативним антигенским тестом, док за децу млађу од 12 године неће бити потребан тест, преноси Танјуг писање македонских медија.
Амбасадори држава чланица ЕУ препоручили су јуче да Србија буде стављена на листу безбедних земаља за путовања током пандемије ковида 19.
Амбасадори 27 држава ЕУ усвојили су препоруку којом се на листу безбедних земаља додају Србија, Сједињене Америчке Државе, Албанија, Либан, Северна Македонија и Тајван, док ће делови Кине Хонгконг и Макао бити такође уврштени уз услов реципроцитета, објавио је Ројтерс.
Земљама ЕУ препоручено је да постепено укидају рестрикције за путовања грађана земаља које су од раније на листи – Аустралије, Израела, Јапана, Новог Зеланда, Руанде, Сингапура, Јужне Кореје и Тајланда.
О овим препорукама Европски савет изјашњаваће се у петак, 18. јуна.
Како подсећају на сајту Министарства иностраних послова Србије, Србија и Грчка потписале су пролетос документ по ком је држављанима Србије који су вакцинисани против корона вируса вакцинама доступним у Србији дозвољено да уђу у Грчку без одласка у карантин.
Потребно је да имају потврду о завршеној вакцинацији (најмање 14 дана пре доласка у Грчку) коју је издао надлежни орган, а потврда поред личних података треба да садржи тип примљене вакцине и број доза.
Они који нису вакцинисани против корона вируса требало би да обезбеде негативан ПЦР тест, не старији од 72 сата, при чему су ослобођена деца до шест година старости, или потврду о прележаном ковиду 19 у претходних два до девет месеци пре путовања.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала