Москва позвала Лондон да "рашчисте рушевине" у дипломатским односима

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2021
Пратите нас
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров разговарао је телефоном са британским колегом Домиником Рабом. Он је том приликом нагласио да Лондон треба да одустане од неоснованих оптужби на рачун Русије.
„Током разговора је констатовано незадовољство стањем билатералних односа, за шта је одговоран Лондон. Са руске стране је наглашено да је важно да британска званична лица одустану од неоснованих оптужби и провокационе реторике у међудржавном дијалогу и враћање Лондона у поље равноправне комуникације нема алтернативу", наводи се у саопштењу руског спољнополитичког ресора.
Премијер Велике Британије Борис Џонсон саопштио је у понедељак да не губи наду на побољшање односа са Русијом, иако тренутни развој ситуације изазива разочарење.
Он је позвао Лондон да се „рашчисте рушевине“ у дипломатским односима што се тиче рада дипломатских мисија.
„Заоштрава се проблем неконструктивних акција Лондона, чији резултат је озбиљно отежан рад дипломатских институција Русије у Великој Британији што је, наравно, изазвало реципрочне мере Москве. Лавров је позвао да се рашчисте рушевине на узајамној основи“, наводи се у саопштењу МИП-а.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала